Kullanici Bilgileri
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Temmuz 25, 2008, 07:35:34 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama

Istatistik
13127 Mesaj 1837 Konu Gönderen: 2881 Üye
Son üye: toraman
Ana Sayfa Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt

Su an bu konuyu goruntuleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gruplardaki Çarşı İsmini Kaldırsak Ne Kaybederiz?  (Okunma Sayısı 37 defa)
Mart 03, 2008, 09:52:11 ÖS
UYE BiLGiLERi skywAlkerBJK

Asikartal

CINSIYET Cinsiyet: Bay
NERDEN istanbul
KAYIT TARIHI Kayit tarihi Ağustos 17, 2007, 07:57:17 ÖS
MESAJ SAYISI Mesaj Sayısı: 54
ILETISIM
« :»

Tartışmaya yeniden açılmaya değer bir konu.
ÇARŞI bir grupsa, İstanbul'dadır, 1982'de bilinçli olarak kurulmuş ve bugüne kadar gelmiştir, bu yüzden Çarşı İstanbul diye bir ibare göremezsiniz hiçbir yerde, malumun ilanına gerek olmadığındandır.
Eğer ki bir ruhsa, Çarşı Çarşıdır, İstanbul'u Kars'ı olmaz, başına şehir eklentisi yine gereksiz kalmaz mı?
Her iki durumda da Anadolu'da herhangi bir grubun kendini Çarşı olarak adlandırıp yaptığı eylemlerden Çarşı deyince ilk akla gelen kişilerin sorumlu tutulma ihtimali değil çoğu zaman kesinliği varken...
Çok lüzumlu mudur şehrinin önüne arkasına Çarşı takısı?
Alttaki maddeleri İstanbul dışındaki gruplar tek tek düşünmeli ve cevabını iyi niyetle ortaya koymalıdır.

1-Yaptığım her hareketin kullandığım isme layık olma garantisi var mı, başkalarını zan altında bırakabilir miyim?
2-Çarşı ismiyle topladığım kuru kalabalık gerçek fedakarlık isteyen icraatlerde birkaç belli kişiye düşüyorsa X şehirli Kartallar olarak gerçekten samimi insanları bir araya getirmek daha sağlam bir alt yapı olmaz mı?
3-Grubuyla birlikte hazırlanan Çarşı X ürünlerini üstüne (bu sırada kimlere ne paralar kazandırıldığını yazmıyorum bile) giyen herhangi bir kişinin yarın bir gün ters bir durumda Beşiktaşlılar tarafından da aşırı tepkiyle karşılanma ihtimalini göz ardı etmemek gerekmez mi?
4-Kendi şehrindeki rakip taraftar gruplarına karşı Çarşı ismine layık olabilecek kadar tavrım var mı?
5-Çarşı'nın tarihi süreci ve bunu meydana getiren kişiler hakkında ne kadar bilgiye sahibim, sahip çıktığım nedir biliyor muyum yoksa popülerliğinin mi peşine takıldım ister istemez?
6-Beşiktaş'a mı hizmet ediyorum yoksa kendime mi?

Bütün bu sorularından en az birine cevabı net değilse, dürüst ve samimi olarak ismini ve flamalarını ÇARŞI X'ten, X Kartalları olarak değiştirecek grupların çok daha fazla takdir ve saygı göreceği muhakkak...

Geç olmadan, düşünme ve yüzleşme vaktidir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: